Kuvan retusointi

Kuvassa olevaa pölyä tai vaikka ihon pikku virheitä voi peittää retussilla. Retusoinnin idea on se, että viallisen paikan vierestä siirretään pala ehjää pintaa viallisen päälle. Retusointtiin voi käyttää, joko kloonaustyökalua tai sitten korjaussivellintä.

Tässä kloonaustyökalu:

Kloonaustyökalun asetuksissa on tärkeää määritellä siveltimen koko, kuinka monen pikselin alueelta se korjaa ja toisaalta kuinka terävät sen reunat ovat. Valinta tasattu kannattaa olla, jos korjaa paljon pientä roskaa peräkkäin, koska silloin myös aloituspiste liikkuu koko ajan työkalun mukana:

Ensimmäiseksi tulee valita se, mistä korjaavia pikselejä tulee ottaa. Alueen tulisi olla mahdollisimman paljon korjattavan alueen kaltainen. Se tehdään painamalla samalla ALT-näppäintä kun sitä klikataan hiirellä:

Tämän jälkeen klikataan normaalisti korjattavaa kohtaa. Paikka, josta korajattava pala otetaan näkyy pienenä ristinä:

Korjaussivellin toimii kuten kloonaustyökalu, mutta se korjaa myös tarvittaessa korjattavan paikan ja korjauspalan välisen sävyeron. Se useimmiten toimii erinomaisesti, mutta aina välillä sävyeron korjaus aiheuttaa arvaamattomia tuloksia:

Edellinen Seuraava

Photoshop
(v.CS2 eng)

Kuvan koko
Taivaanrannan oikaisu
Rajaus
Tummuus ja Kontrasti
Värikylläisyys
Värisävy
Väritila
Käyrät
Terävöitys
Tasojen käyttö
Retusointi
Sulatus
Tekstikuva
Varjo
Raw-kuvat
Linssivirheet
Panoraama
Sävylaajennus

Photoshop
(v.7 fin)

Kuvan koko
Taivaanrannan oikaisu
Rajaus
Tummuus ja Kontrasti
Värikylläisyys
Värisävy
Väritila
Käyrät
Terävöitys
Tasojen käyttö
Retusointi
Sulatus
Tekstikuva

Alkuun