Kuvan sävyjen säätäminen

Kuvan sävyjä säädettäessä säädetään kuvan kontrasti ja tummuus niin hyväksi kuin mahdollista ilman, että kuvan yksityiskohtia menetetään kuvan tummissa tai vaaleissa alueissa. Esimerkkikuva Viennalaisesta rakennuksesta ennen ja jälkeen sävyjen säädön.

Kuvan sävyjen säätämiseen monia eri vaihtoehtoja, joista ehdottomasti paras on kuva --> säädöt --> tasot:

Valinnasta aukeaa seuraavanlainen ikkuna:

Tässä ikkunassa on mahdollista tehdä kaikki kuvan säätämiseen liittyvät tärkeimmät toimenpiteet. Ikkunassa on histogrammi, josta näkyy kuinka paljon kuvassa on eri värisävyjä. Histogrammin alla olevat pienet kolmiot kuvaavat sitä, missä sävyjakauman vaalein ja tummin sekä keskipiste sijaitsevat säädön jälkeen.

Nyt vasemmassa reunassa olevaa kolmiota siirtämällä oikealle päin kuvan tummimmat kohdat tummenevat. Toisaalta oikeassa reunassa olevaa kolmiota siirtämällä vasemmalle kuvan vaaleimmat sävyt vaalenevat. Kun säädöt on tehty oikein, kumpikin kolmio sijaitsee siinä kohdassa, missä histogrammissa alkaa näkyä sävyjä. Näiden säätöjen jälkeen kuvan keskisävyjä säätämällä säädetään kuva näyttämään hyvältä.

Tässä voi samalla myös korjata kuvassa olevia värivirheitä käyttämällä oikeassa reunassa olevaa pipettiä osoittamaan neutraalin harmaata aluetta.

Edellinen Seuraava

Photoshop
(v.CS2 eng)

Kuvan koko
Taivaanrannan oikaisu
Rajaus
Tummuus ja Kontrasti
Värikylläisyys
Värisävy
Väritila
Käyrät
Terävöitys
Tasojen käyttö
Retusointi
Sulatus
Tekstikuva
Varjo
Raw-kuvat
Linssivirheet
Panoraama
Sävylaajennus

Photoshop
(v.7 fin)

Kuvan koko
Taivaanrannan oikaisu
Rajaus
Tummuus ja Kontrasti
Värikylläisyys
Värisävy
Väritila
Käyrät
Terävöitys
Tasojen käyttö
Retusointi
Sulatus
Tekstikuva

Alkuun