Webbisivun värienmäärittely

Dokumentin taustavärit ja tekstivärit sekä mahdollinen taustakuva määritellään Page Properties-ikkunassa, mikä löytyy Modify-valikosta:

Sama ikkuna voidaan avata myös näkymän alareunassa olevassa Properties-ikkunassa olevasta painikkeesta:

Valinnasta aukeaa seuraavanlainen ikkuna:

Värimäärittelyt lienevät kohtuullisen selvät, miten ne toimivat. Background Image tarkoittaa kuvaa, jonka voi sijoittaa sivun taustaksi. Sen käyttö avaa mahdollisuuksia, mutta usein sen käyttö tuottaa myös melko sekavan tuloksen. Kannattaa myös huomata, että selain niin sanotusti pinoaa kuva, eli toistaa sitä oikealle ja alle, jos näyttö on tarpeeksi iso.

Ikkunan alareunassa määritellään marginaali sille, mistä teksti ja kuvat alkavat sivulla. Mikäli halutaan niiden alkavan aivan ylänurkasta niin ne tulee määritellä 0:ksi. Vasemmanpuoleiset asetukset ovat exploreria ja oikeanpuoleiset muita selaimia varten ja kannattaa laittaa niihin samat arvot.

Tarkimmin värimääritykset voi tehdä avaamalla värimäärittelyikkunan, jossa väri voidaan syöttää numeerisesti ohjelmalle. Tässä annetut värimäärittelyt ovat yhteensopivia Photoshopin määrittelyjen kanssa, joka on tärkeää, silloin kun dokumentin ja siinä olevien kuvien värimäärittelyjen tulee sopia toisiinsa. Klikkaamalla väriä aukeaa seuraavanlainen ikkuna:

Tämän oikeassa yläreunassa olevaa väriympyrää klikkaamalla aukeaa varsinainen värienmäärittelyikkuna:

Koodina näin luotu body-elementti näyttää tältä:

<body bgcolor="#D6D0C5" text="Maroon" vlink="Green" alink="Black" leftmargin=0 topmargin=0>

</body>

Huomaa, että jatkossa sivulla näkyvä sisältö tulee kirjoitaa näiden body-elementtien väliin. Jos vielä et antanut sivullesi kuvaavampaa nimeä, voit tehdä sen yksinkertaisesti tässä valitsemalla Page Properties-ikkunasta Title/Encoding-välilehden ja kirjoittamalla sinne title-kohtaan fiksumpi otsikko kuin Untitled Document.

 

Edellinen Seuraava

Dreamwea-
ver

Käyttöliittymä
Uuden avaus
Väriasetukset
Tekstin kirjoittaminen
Kuvan sijoittaminen
Otsikon laatiminen
Linkit
Taulukot
Kehykset
Aktiivinen kuva
Sivupohja
Sivujen julkaisu
Puhekupla GE:hen

Homesite

Uuden avaus
Väriasetukset
Tekstin kirjoittaminen
Kuvan sijoittaminen Otsikon laatiminen
Linkit
Taulukot
Kehykset
Aktiivinen kuva

Alkuun