Kotisivujen siirtäminen verkkoon

Kotisivujen siirtämiseen verkkoon käytetään tavallisimmin ftp-tiedonsiirto-ohjelmia. Dreamweaver pitää sisällään varsin käyttökelpoisen ftp-siito-ohjelman, joten ei ole tarpeen ottaa erillisiä ohjelmia käyttöön. Ennen sen käyttöön ottoa täytyy määritellä tarvittavat asetukset. Valitse ensin Site --> New Site:

Basic välilehdeltä aukeaa kätevä velho, joka kyselee kaikki tarpeelliset tiedot. Nämä tiedot saat palveluntarjoajaltasi. Esimmäiseen ikkunaan tulee antaa sivuille nimi, sekä niiden osoite internetissä:

Seuraavassa ikkunassa tiedustellaan mahdollisia serveritekniikoita. Tavallisesti nämä eivät ole käytettävissä kotikäyttäjillä vaan pelkästään yrityskäytössä. Vastaa siis No:

Seuraavaksi kysytään työskennelläänkö suoraan serveriltä käsin, vai onko tiedostot tallennettu omalle koneella ja mihin. Kannattaa käyttää suositeltuja asetuksia:

Seuraavat tiedot taas löytyy palveluntarjoajalta. Salasana kannattaa tallentaa, jos työskentelee omalla koneella, muuten ei. Myös yhteys kannattaa testata, että kaikki toimii kuten pitääkin.

Meillä ei varmaankaan ole tarpeen varautua monen yhtäaikaisen käyttäjän tilanteeseen samoihin tiedostoihin:

Lopuksi tulee yhteenveto asetuksista ja voimma jatkaa eteenpäin:

Nyt tiedostojen siirto kannattaa aloittaa suurentamalla Files-ikkuna sen oikeassa reunassa olevalla painikkeella:

Nyt aukeaa ikkuna, jossa vasemmalla on palvelimen tiedostot ja oikealla on paikalliset tiedostot. Painamalla kierrätysmerkkiä voidaan sivut päivittää. Tässä ikkunassa voi myös tuhota suoraan tai määritellä suoraan siirrettäviä tiedostoja verkkossa.

Seuraavassa ikkunassa määritellään mitä päivityksessä tehdään:

Preview-napin painallus tuo esille tiedostot, joista palvelimella on vanhempi versio tai ne puuttuu palvelimelta:

Kun nyt painaa OK! tiedostot päivittyvät ja voidaan testata selaimella toimivatko sivut. Tässä voi vielä muuttaa sitä mitä yksittäisille tiedostoille tehdään, esim. tuhota niitä ennen siirtoa.

Edellinen Seuraava

Dreamwea-
ver

Käyttöliittymä
Uuden avaus
Väriasetukset
Tekstin kirjoittaminen
Kuvan sijoittaminen
Otsikon laatiminen
Linkit
Taulukot
Kehykset
Aktiivinen kuva
Sivupohja
Sivujen julkaisu
Puhekupla GE:hen

Homesite

Uuden avaus
Väriasetukset
Tekstin kirjoittaminen
Kuvan sijoittaminen Otsikon laatiminen
Linkit
Taulukot
Kehykset
Aktiivinen kuva

Alkuun