Puhekupla Google Earth palveluun

Oletko kiinnittänyt huomiota Google Earth-palvelussa oleviin puhekupliin, jotka ilmestyvät kun klikkaa jotain paikkaa:

Viruaali Vienan-Karjala

Jollet ole voit käydä tutustumassa virtuaaliseen matkakertomukseen Vienankarjalasta klikkaamalla yllä olevaa kuvaa ja lataamalla tiedoston ja avaamalla sen Google Earth-palveluun.

Nyt kun osaamme hieman webbiohjelmointia on puhekuolien teko helppoa. Aloitetaan valitsemalla Insert --> Placemark:

Valinnasta aukeaa seuraavanlainen ikkuna:

Tässä tulee kohtaan Name paikan tai kohteen nimi. Folder kansiosta voidaan valita mihin kohde sijoittuu GE:n hakemistossa vasemmalla ja kohtaan Description tulee teksti ja kuvat html kielellä. Huomaa, että kuvien osoitteen tulee käyttää absoluuttisia eikä suhteellisia osoitteita (absoluuttinen osoite: http://www.ennola.fi/atk/images/google.gif; saman kuvan suhteellinen osoite, joita käytetty tässä ohjeessa imges/google1.gif).Käytännössä Description on helpoin täyttää siten, että tekee tekstin ja liittää siihen kuvan Dreanweaverissä ja kopioi koodi-ikkunasta <Body> tagien välisen alueen leikepöydän kautta tähän ikkunaan.

Styles lehdellä voidaan vaikuttaa siihen, miltä ikoni ja ostikko näyttävät kartalla. Location kohdassa voidaan syöttää kohteen tarkat koordinaatit. View kohdassa määritellään se miten satelliittikuvaa katsotaan, kun kohdetta on kaksoisklikattu. Helpointa on tehdä kuitenkin paikan määrittely vetämällä kohde paikkaan, johon sen haluaa sioittuvan.

Myöhemmin voi kohtaan asetuksia muuttaa klikkaamalla hiiren oikealla painikkeella kohdetta ja valitsemalla Edit:

Oman kohteensa voi julkaista Google Earth Communityn kautta kaikkien GE:n käyttäjien tutustuttavaksi. Tosin julkaisu kestää n. 1-2 kk.:

 

Edellinen Seuraava

Dreamwea-
ver

Käyttöliittymä
Uuden avaus
Väriasetukset
Tekstin kirjoittaminen
Kuvan sijoittaminen
Otsikon laatiminen
Linkit
Taulukot
Kehykset
Aktiivinen kuva
Sivupohja
Sivujen julkaisu
Puhekupla GE:hen

Homesite

Uuden avaus
Väriasetukset
Tekstin kirjoittaminen
Kuvan sijoittaminen Otsikon laatiminen
Linkit
Taulukot
Kehykset
Aktiivinen kuva

Alkuun